Problemen met het menu?

Facebook Twitter Google PlusGratis nieuwsbrief:

E-mail:
Voornaam:
Achternaam:

Scoliose
De meest bijzondere techniek van
Quantum Touch

Mijn QTouch-ervaringen…

Afgelopen voorjaar kwam ik per "toeval" terecht op de website van q-touch. Ik werd enorm getroffen door de foto's en de verhalen die ik daar aantrof… Voor het eerst in mijn leven zag ik dat het dus toch mogelijk is om vergroeiingen van het bottenstelsel te herstellen. Dus toch..al heel lang koesterde ik de overtuiging dat het zou moeten kunnen..als het lichaam in staat is om krom te groeien, dan moest er toch ook een weg terug zijn? Lichaam en geest zijn één, we bestaan uit energie, dat besef bestond. Al 33 jaar loop (liep) ik rond met een enorme scoliose. Ik heb me er nooit bij kunnen neerleggen, ik wist dat ik er vanaf moest kunnen komen. Vele malen lag ik in bed en visualiseerde mijzelf met een mooie rechte rug…… En toen kwam quantum touch, in de persoon van Yolande van Rosmalen op mijn pad, een prachtig cadeau.

In mei kwam ik bij Yolande voor een behandeling. Ik zat emotioneel in de soep, maar ook was daar mijn scoliose. De vraag was waarop gaan we "quantummen". De spiertest liet mijn onbewuste het antwoord geven, en dat was dus q-touch op mijn rug. Prima, go with the flow! Mijn bekken en schedelrand werden eerst rechtgezet, ongelooflijk hoe sterk mijn lichaam reageerde, ik draaide alle kanten op en tegelijkertijd maakte mijn buik een enorm lawaai en voelde het alsof mijn darmen alle kanten op woelden. In mijn onderrug voelde ik verschuivingen en al na één behandeling stond mijn romp duidelijk rechter op mijn onderlichaam! Yolande was zo enthousiast en vroeg me of ze me verder mocht behandelen. Ja! Graag!! 's Avonds voelde ik me onvoorstelbaar brak, of ik door de mangel was gehaald. Duidelijk dus dat er heel veel gebeurde in mijn lichaam. De eerste week heeft Yolande me bijna dagelijks even onder handen gehad en leerde me zelf ook de techniek zodat ik er thuis mee bezig kon. Iedere keer als we de nieuwe foto's van mijn rug zagen waren we opnieuw zo verwonderd en blij. Een bijzondere ervaring was, dat na een aantal behandelingen er ook heftige emotionele ontladingen kwamen. Tegelijk met het rechten van mijn rug kwam de pijn los! Prachtig hoe via mijn rug dus evengoed mijn emoties aan bod komen. Daarnaast merk ik ook dat ik in mijn handelen meer en meer mijn eigen spoor trek en dat zich het bewustzijn ontwikkelt, dat ik mij letterlijk en figuurlijk niet meer in bochten wil wringen en me niet meer door anderen uit het lood wil laten trekken. Ook heb ik het gevoel dat die geestelijke/emotionele ontwikkeling weer mogelijk maakt dat mijn rug toe is aan het volgende stukje rechter worden. Het is één grote interactie. Het proces is behoorlijk pijnlijk, vooral in het begin, maar het is dubbel en dwars de moeite waard. Al vrij snel heeft Yolande Lutgart de Laet gevraagd mee te doen met de behandelingen. Wat een weelde, nog steeds word ik door hun beiden (eerst gezamenlijk en nu afzonderlijk) behandeld. Iedere keer is het weer anders en verbazend hoe ik erop reageer. Ook Lut is een geweldige therapeut en nog onlangs stond mijn rug bijna twee dagen a.h.w. in brand. Nog altijd zijn er heftige effecten en trekt mijn rug bij. Inmiddels heb ik er ook al vele uren zelfbehandeling op zitten, bijna dagelijks quantum ik mijzelf, hetzij op mijn rug, hetzij op mijn emoties en ik voel me altijd beter na afloop. Heel fijn de middelen te hebben om mezelf te helpen. Inmiddels heb ik de basic workshop gevolgd en behandel ik bij tijd en wijle anderen, met goed resultaat..maar vooralsnog vooral mezelf.

Iedere behandeling is weer een feest op zich. Yolande's enthousiasme en passie werkt enorm inspirerend. Daarnaast is het geweldig grappig dat we meestal allebei hetzelfde voelen gebeuren, zonder dat we dat uitspreken. Bv. "dit botje zegt: nee, ik durf nog niet", of.."nou okee dan, ik ga die kant op". Prachtig om te zien hoe oneindig creatief Yolande met behandelen bezig is en om te voelen wat dat doet. Soms voelde ik een intens verdriet loskomen, andere keren weer een groot geluksgevoel. Overgave is belangrijk heb ik gemerkt, niet alleen overgave aan de therapeut, maar ook aan het lichaam. Soms kun je heel hard willen, maar je hebt niets te willen. Ik voelde mijn lichaam soms antwoorden van "laat het nou eens aan mij over en bemoei je er niet mee". Ook een goeie leerervaring voor een controlefreak als ik….

De foto's spreken boekdelen. Jammer dat ze het driedimensionale effect niet laten zien, Mijn rechter rughelft stak enorm uit, mijn romp was sterk gedraaid en van opzij had ik bijna een bochel. Nu is dat veel vlakker geworden; bovenaan is mijn rug nu gelijk, mijn onderrug is recht, er ontwikkelt zich taille aan de rechterkant. In het midden neemt de bolling rechts nog steeds af. Nog even…..en ik ben een dame met een prachtige rechte rug!!!!!

Met oneindig veel dank aan Yolande….

Gerda Dijkstra.

Algemene voorwaarden | Privacy | Disclaimer | © 2005-heden QTouch Trainingen