eerste instructeurs in Nederland

QTouch Trainingen

Vul je emailadres in voor
de gratis nieuwsbrief!

Self Created Health Workshop

Self Created Health is een prettige en krachtige methode, ontwikkeld door Richard Gordon. Het is een manier om te bepalen wat de emotionele oorzaken zijn van pijnklachten, de verwerking van deze oorzaken en het vrijmaken van deze oorzaken, op een milde en respectvolle wijze.
Bij het merendeel van fysieke en emotionele symptomen kun je het zelfgenezend vermogen succesvol stimuleren met Quantum-Touch, Quantum-Allergy, Quantum-Share en andere effectieve methodes.

Self Created Health is een manier om te onderzoeken wat de emotionele oorzaken achter of onder je klachten zijn, om je te leren jezelf hiervan te bevrijden en om een flinke stap in je eigen persoonlijke ontwikkeling te maken.

Het "weten" van de oorzaak van je klachten leidt er lang niet altijd toe dat de klachten daarwerkelijk verdwijnen.

Door middel van eenvoudige Self Created Health protocol kun je een complete "bevrijding" en "loslaten" van al je klachten realiseren, met als resultaat: je pijn verdwijnt, je emoties komen tot rust, je neemt een sprong voorwaarts in je persoonlijk en spirituele ontwikkeling.

Beschrijving workshop ...

Deze techniek is door iedereen voor zichzelf te gebruiken, zonder dat een therapeut ondersteuning hoeft te bieden. Je kunt het in de rol van coach ook heel goed bij anderen gebruiken. Soms is het gemakkelijker als een ander je met dit proces helpt.

De kennis de je in deze workshop terug vindt is in de afgelopen dertig jaar door Richard Gordon verzameld vanuit allerlei disciplines, zoals NLP, Ho'oponopono, de Helende Reis, EFT, het werk van Abraham Hicks, Byron Katy en vele anderen. Hij heeft al deze methoden en technieken uitgebreid bestudeerd, waarbij hij opmerkte dat geen van deze methodes de complete oplossing voor de 10% "rest"-problemen was. Met Self Created Health heeft hij een unieke en effectieve combinatie gemaakt vanuit zijn eigen ervaringen en bevindingen. Het is een zeer effectief systeem voor het ontdekken, verwijderen en transformeren van emotionele oorzaken van pijn en klachten, resulterend in meer liefde voor jezelf en dankbaarheid.

Self Created health

Richards verhaal

Ik werd op een ochtend in 1980 wakker met griepsymptomen: vastzittende hoest, koorts, zere keel, zere botten en een heftige hoofdpijn. Mijn eerste gedachte was dat ik wel een week ziek zou zijn en waarschijnlijk zelfs langer.

Een paar weken eerder had een leraar waarmee ik gewerkt had gesuggereerd dat ziekte in welke vorm dan ook een resultaat zou zijn van onderdrukte emoties. Dus ik stapte uit bed, ging zitten met een stuk papier en besloot te zoeken naar waar ik verontrust over zou kunnen zijn. De eerste tien minuten zocht ik overal om een emotionele reden te vinden maar niets leek te resoneren.
Toen herinnerde ik me ineens dat ik me heel erg vernederd had gevoeld over iemands commentaar. Dus ik stond mezelf toe om boos te zijn, ik huilde en bevrijdde me van de intensiteit voor ongeveer 10 minuten.

Toen ik me iets beter voelde kleedde ik me aan en reed naar de stad. Ik zat op een terrasje met een kop koffie, lekker in het zonnetje, toen ik me ineens realiseerde dat ik 's ochtends nog ziek was geweest. Al mijn griepverschijnselen waren helemaal verdwenen!

In 1983 had ik een systeem ontwikkeld voor het ontdekken van emotionele oorzaken met gebruik van een serie met zorg ontworpen vragen waarmee je snel tot de kern van de emotionele oorzaak van een ziekte zou kunnen komen. Ik ontdekte dat het voor 90% van de tijd goed werkte, maar hier komt het meest vebazingwekkende: als mensen zich van de emoties, die bij hun klacht hoorden bevrijdden, gingen niet alleen de symptomen weg, maar voelden mensen zich ook dankbaar omdat ze deze klachten hadden gehad. Het lichaam heeft de mogelijkheid om symptomen te creëren om emoties te spiegelen die we niet tot uitdrukking brengen. Dit is geen dysfunctie maar een manier om ons te laten zien hoe we gestopt zijn met van onszelf te houden.

Ik realiseerde me dat ik iets heel bijzonders had ontdekt maar het was nog niet klaar om gepubliceerd te worden. Ik was nog niet in staat om het vaak genoeg met genoeg resultaat, op mezelf te gebruiken zodat ik er helemaal content mee was om het met anderen te delen. In andere woorden, het systeem was nog niet helemaal compleet. Het kostte me nog 25 jaar tot half 2009 tot ik voelde dat ik een compleet en coherent systeem had dat gemakkelijk te leren was en krachtig genoeg om mijn naam onder te zetten. Tot dat ik genoeg voorbeelden had en de methode goed en gemakkelijk kon overbrengen was het nog niet klaar om gedeeld te worden.

Ik was al bekend met het bijzondere werk van Byron Katy, Ho'oponopono, NLP, EFT, Lazaris, Abraham Hicks, Louise Hay en anderen. Voor mij voelde elke methode zeer waardevol maar ook incompleet. Ik slaagde er in om de puzzelstukjes te hergroeperen en ontwikkelde op deze wijze een effectief en krachtig systeem dat zeer goed werkt.

Als er een ding is waar ik echt goed in ben, dan is het dat ik processen heel begrijpelijk kan maken. Daarnaast maak ik ze gebruiksvriendelijk zodat je op een simpele manier het proces kan volgen van inzicht tot bevrijding, berouw, vergeving, naar liefde voor jezelf en onze ongelimiteerde levenskracht. Onze liefde gaat dieper dan we kunnen geloven, maar daarnaast zijn onze pijn en wonden ook veel erger dan we willen voelen. Als we oude wonden kunnen helen, dan kunnen we tot een optimaal welbevinden komen en volop van het leven genieten.

We lopen niet echt weg van ons verleden, ook al gebruik je methodes om blij te denken, affirmaties, interne symbolen voor geluk. De diepe wonden worden hierdoor niet getransformeerd. 

Ik geloof er echt in dat dit het meest belangrijke is wat ik heb ontdekt en wat ik met jullie deel: Self Created Health! Als je het proces precies uitvoert zoals het je geleerd wordt, kan ik je vanuit mijn eigen ervaringen vertellen dat het mogelijk is om tot een opzienbarend niveau van liefde voor jezelf te komen, zo groot als ik het nooit eerder heb ervaren. Je kunt echt van fysieke pijn, emotionele wonden, lijden, transformeren naar vergeving, liefde en de ontdekking van onze oneindige liefdevolle kracht. Sommigen zeggen dat ik hiermee de schuld aan de veroorzaker van de pijn geef, maar ik zeg alleen maar dat je je eigen kracht terug moet pakken en compleet jezelf moet worden!

Ik wens jullie heel veel succes met jullie persoonlijke processen, ga er voor!!! Richard Gordon

Wat leer je?

  • Achtergrond en ontstaan van Self Created Health
  • Achterliggende emotionele oorzaken bij hardnekkige of steeds terugkerende klachten
  • 7 stappen van het Self Created Health Protocol
  • Ontdekkingsproces
  • Omzetten van pijn en ongemak naar liefde voor jezelf
  • Oefensessies met alle stappen voor jezelf en anderen

Reacties na de workshop

Spectaculair en bevrijdend
Vooral veel irritatie die ik in me had. Na ook thuis verschillende issues aangepakt te hebben, heb ik vooral veel zaken aan anderen teruggegeven. Het was opmerkelijk hoeveel ik nog voor anderen droeg. Een paar dagen na de cursus heb ik mijn vaste baan opgezegd na 11 jaar, om helemaal over te gaan op mijn eigen praktijk. Binnen mijn relatie kan ik nog meer mijzelf zijn, ik heb ook lik op stuk gegeven toen een collega nog even probeerde iets bij mij te leggen, wat er niet hoorde. Kortom spectaculair!! Ik voel me zeer bevrijd en dat gaat maar door! Daarnaast kan ik geleerde direct in de praktijk toepassen! Marion, www.healingworkz.nl

Bij mijzelf
Afgelopen zomer heb ik deze workshop gevolgd. Wat geweldig om dit te mogen mee maken. Ik had vaak het gevoel dat ik niet dicht bij mijzelf kon komen. Dat ik mijzelf blokkeerden maar wist niet wat ik hier aan kon doen. Ook had ik verschillende lichamelijke klachten deze klachten zijn verminderd en sommige zelfs op geheven. Het is werken aan jezelf, maar ik heb nu de sleutel in mijn handen gekregen. Ik ben rijker geworden door de inzichten die ik heb gekregen. En deze sleutel zal ik zeker vaak gaan gebruiken. Het was meer dan de moeite waard om deze workshop te volgen. Gerda

Al 4 jaar jeuk
Het is al weer een week geleden dat we de workshop SCH gedaan hebben. Ik heb toen een oefening gedaan om de jeuk die ik al vier jaar heb en waar maar niets aan te doen leek door mijzelf huisarts en speciaallist. er kwam uit dat ik door een zwarte musquit gestoken was. na een hele boze brief aan de musquit, ben ik al een week van de jeuk af en de ontstekingsbultjes zijn ook weg.Ik ben er super blij mee. Piet

Terug naar kindertijd
Op de workshop zelf gewerkt aan mijn overbelaste schouder. Bij de “steek” woorden was een woord, die mij direct terug bracht bij mijn kindertijd. Het bracht me direct terug bij een van de vele gebeurtenissen met het zelfde thema. Op 1 van deze gebeurtenissen heb ik het volledige protocol uitgevoerd. Daarna was mijn schouder voor 80% over. De volgende dag was de pijn weer helemaal terug, maar nu na 4 dagen is het level terug op 80% beter. Ik heb stap 7 en 8 elke dag herhaald. Groetjes, Joy

Jong en vrij
Ik voelde dat ik geblokkeerd werd en wilde hier vanaf. De cursussen die ik sinds oktober bij jullie heb gevolgd en de behandelingen die ik van jullie, mijn dochter en medecursisten heb gekregen, hebben mij inzicht gegeven in de dieperliggende oorzaak van de problemen die ik nu had :-). Alles ging wel een bepaalde richting op nl. mijn huwelijk. Ik ben jong getrouwd en was vol vertrouwen dat alle problemen die er waren weer goed zouden komen. Na een huwelijk van 16 jaar, kreeg ik een medicijnvergiftiging. En wel van de categorie dat ik niet meer weg kon lopen van de problemen en onder ogen moest zien dat het voor alle partijen beter was om te stoppen. Met de hulp van o.a. artsen ben ik gescheiden.

We hadden tijdens de SCH-cursus wat dingen gevonden om te corrigeren, maar ik voelde dat er dieper nog iets zat. In het weekend wist ik het ineens: ik kon het mezelf niet vergeven dat ik met zo'n, voor mij en mijn kinderen, fout persoon ben getrouwd. Ik heb nu Quantum Allergy gebruikt voor mijn trouwdag en heb het mezelf vergeven dat ik ben getrouwd. Tijdens het proces voelde ik pijn in mijn rechter oor en toen het weg was, voelde ik de energie door mijn gezicht stromen en voel mij weer zoals ik mij voelde toen ik nog jong en vrij was! Het voelt beter en doet volgens mij meer dan de duurste pot gezichtscreme. Anita